homekit

Kezdődjön a harc!

 

Az első HomeKit termékek, amivel az Apple állt elő, megérkeztek a nemzetközi piacra.

Júniusban volt egy éve, hogy az Apple bejelentette, hogy a piacra fogja dobni a HomeKit rendszert.

Ezalatt az idő alatt jó pár fejlesztő cég a HomeKit rendszerre helyezhető eszközöket, alkalmazásokat tervezett, és pozícionálta úgy magát, hogy az Apple által addig ki nem használt lehetőségeket teljesen lefedjék. Az, hogy a Siri ilyen fejlett, és állandóan többet, és többet képes nekünk megtenni, hatalmas előrelépés lehet majd az Apple-nek, és persze a különböző fejlesztőknek is.

A HomeKit azt ígérte, hogy nem csak szimpla applikációval fogja, azaz már dobta piacra a HomeKit-et, hanem egy olyan intelligens háttérrel, amikor szabadon programozhatjuk az otthoni eszközeinket, akár csoportosíthajtuk is őket.

– Ecobee, akik már az Apple Watch-hot is fejlesztettek már júliusban dobott piacra egy olyan termosztátot, amit a HomeKit-het lehet kapcsolni. Okos húzás!

– Lutron olyan kapcsolókat szállít, amik nem csak fel-le tudják kapcsolni a lámpákat, hanem az aktuális állapotukat is le tudjuk kérdezni a Siri segítségével.

– A rendszer fejét, a központi egységet az Insteon fejlesztette kifinomultabbra.

– Elgao’s Eve egy olyan modul, amit ugyanúgy a HomeKit-re lehet kapcsolni, és az otthoni páratartalmat, hőmérsékletet vagy többek között az energiahasznosítást is tudja mérni, monitorozni.

Az egyelőre nem tudható, hogy milyen irányt fog venni majd a jövőben a HomeKit fejlesztések garmadája, de abban mindenki egyetért, hogy még mindig azon kell a legtöbbet dolgozni, hogy a lehető leg energiatudatosabb otthonaink legyenek.