iroda

Kényelem mini kivitelben

Az újságok arról írnak, hogy fellendült az ingatlanok iránti kereslet Magyarországon. Örülünk a fellendülésnek, de abban szinte biztosak vagyunk, hogy senki nem rohanna egy 8 m2-es lakást megnézni. Vagy mégis?

– A helyszín Párizs!

– Egy szolgálólány 8 m2-es szobáját álmodta át a Kitoko Studio tervei alapján Morgane Guimbault és Gaylor Lasa Zingui.

– A szoba a „Svájci bicska lakás” nevet kapta, igen találóan.

– Az aprócska lakásban van helye ágynak, ruhásszekrénynek, mikrohullámú sütőnek, hűtőnek, könyvespolcnak, mosogatónak és egy elmozdítható sütőlapnak, de természetesen még fürdőszoba is és WC is van.

  

Ha ezek alapján nem sikerült önt meggyőzni, akkor nézze meg a képeket. Hátha!

A mikroszkopikus lakás csak 8 m2, ami nem hangzik olyan helynek, ahol bárki is teljes életet tudna élni. A tulajdonosok csak raktárnak használták, de amikor egy au-pair-nek kellett helyet biztosítani a nagy lakásban, merészet álmodtak.

A kiépítést megkönnyítette a könnyű szerkezetű, mobil elemekből álló, külön is nyitható, csukható modulszerkezet. Nem maradt kihasználatlan terület a lakásban. Az ágy egy galérián helyezkedik el ugyan, de az ágy alatt található hasznos helyet tökéletesen és hiánytalanul kitöltötték.

  

„A legnagyobb kihívás a normálméretű ágy elhelyezése és pozicionálása jelentette a lakásban. A teljesen felszerelt fürdőszoba is elég nagy feladatnak bizonyult úgy, hogy az kényelmes, funkcionális, és természetesen pici legyen. Miután ezekkel végeztünk, el kezdtük tudni tervezni a fennmaradó részeket.” – Gaylor