Kábelnélküli otthonautomatizálás

Manapság a házon belüli kötelezettségek elvégzése már szinte emberfeletti odafigyelést, és erőt igényelnek mindenkitől. Sajnos a mai modern, és rohanó világban a legnagyobb kinccsé az idő, és legnagyobb problémánkká pedig annak hiánya vált. Ennek érdekében nemcsak az életünket, hanem az életterünket is korszerűsíteni, fejleszteni kell. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy a saját, és családunk életét egyszerűbbé tegyük. Az a korszerű rendszer, ami az életterünket élhetőbbé, és egyben az életünket is egyszerűbbé teszi, az az otthonautomatizálás, otthonautomatika.

Milyen előnyökkel jár ez önnek a mindennapi életben?

Otthonautomatikával egy olyan új, kényelmesebb, és sokkal egyszerűbb élet kapuja nyílik meg mindenki előtt, amiről még álmodni sem mert senki ez idáig. Annyi lehetőség rejlik egy ilyen rendszerben, ami megkönnyíti, kényelmesebbe teszi az életet, pénzt spórol meg, hogy ezeket szinte felsorolni sem lehet.

Ha már este az ágyban vagyunk, és nem akarunk kikászálódni csak azért, hogy a ház másik végében, vagy a kertben égve hagyott villanyokat kikapcsoljuk, a redőnyöket mindenhol leengedjük, akkor egy kábelnélküli rendszerrel ezt egyszerűbben megtehetjük annál, minthogy a reggeli ébresztőnket beállítjuk a telefonunkon. Ráadásul még az ágyat sem kell mindehhez elhagynunk!

Sokaknak úgy tűnhet, hogy ez a legújabb sci-fi filmben jobban megállná a helyét, mint a mindennapokban, de ezek a rendszerek mára már egy mindenki által elérhető alapszolgáltatássá vált. Egy ilyen rendszerrel – többek között – ön akárhol is van a világban, teljes kontroll alatt tudja tartana otthonát. Egy érintőképernyős okostelefon már elég is ahhoz, hogy a teljes elektronikai rendszert az otthonában kontrollálni tudja egy érintéssel.

A régebbi rendszernek muszáj egy olyan kábeles struktúrával rendelkeznie, ami minden kiszolgáló eszközzel tartja a kapcsolatot, magyarul, az otthonát teljesen át kell kábelezni. Ez nem jelent gondot, ha egy épülőfélben lévő házról, felújítás alatti lakásról van szó, de mi van azokkal, akik nem építkeznek, és felújítani sem szeretnének? Egy kész otthonban a régi rendszer telepítése során a falakat meg kell bontani, ami kosszal, sok kellemetlenséggel, rendetlenséggel jár, és a költségeket is emeli.

A SMARTme Building Technologies Kft. egy olyan innovatív rendszerrel dolgozik, amihez se új kábelekre, se a falak bontására, se a meglévő kapcsolók cseréjére nincs szükség. Ezt nevezik kábelnélküli lakásautomatizálásnak! A rendszer telepítése után, a már meglévő kapcsolókkal nem csak fel és le tudjuk majd kapcsolni a fényeket, hanem a fényerősséget is fogjuk tudni állítani. Ez önmagában nem tűnik nagy dolognak, de ha egy filmet szeretne megnézni a családdal, vagy egy romantikus estére vágyik, akkor a lámpák szinkronizálása miatt, egy képernyőérintéssel egy kellemes, az alkalomnak megfelelő hangulatvilágítást tud az otthonába teremteni.

A SMARTme Building Technologies Kft. által forgalmazott kábelnélküli otthonautomatikai rendszerek az internetre is csatlakoznak, és így a cég a jövő irányítófelületét is elhozza önnek. Nem! Nem még egy „extra” távirányítóról van szó. A készülék már akár a cikk olvasása alatt is az ön kezében van.  Egy okostelefonra letölthető, személyre és otthonra szabott applikáció tökéletes vezérlő felületté teszi telefonját. Ezzel otthonát szó szerint bárhonnan a saját irányítása alá veheti, ahol van internet kapcsolat.

Ennyi pozitívumot olvasva, akaratlanul is felmerül az emberben a kérdés, hogy „Mennyibe is kerülhet egy ilyen rendszer?”. Sokan azt gondolják, hogy itt több milliós befektetéssel kell minimum számolni. Az általunk forgalmazott rendszerek már 160 000 HUF-tól is elérhetők, ami már a munkadíjat is tartalmazza. Az alap rendszer bármikor bővíthető, és nagy eséllyel szükség is lesz hamarosan a bővítésre, mivel elválaszthatatlan részét fogja képezni ez a kényelmet nyújtó rendszer a mindennapjainak.

Hamarosan még több információt olvashat a témával kapcsolatosan honlapunkon!