hangvezerles

Hangvezérlés, mint mobil megoldás

A hangvezérelt applikációk nem nagyon újdonságok manapság már, de az is igaz, hogy annyira még nem elterjedtek. Milyen megoldásokkal kecsegtet a hangvezérlés?

Adatbázis keresés/kezelés – E-mail és szöveges üzenetek kezelése, internetes keresés vagy adatbázisokban való keresés. Így akár vezetés közben is meg tudjuk keresni a legközelebbi éttermeket, képernyőérintés nélkül, a szemünket állandóan az úton tartva.

Növeli az élményeket – Ahogy kezünkbe veszünk egy új készüléket, és nem minden egyértelmű a használatát tekintve, akkor egy interaktív, hanganyaggal ellátott magyarázat időt tud megtakarítani nekünk, azaz hamarabb el tudjuk sajátítani az eszköz használatát.

Intelligens dialógusok – Ahelyett, hogy oda kelljen figyelni, hogy tisztán, artikuláltan és lassan adjunk az okoseszközünknek feladatot, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejlesztők arra, hogy komplex mondatokat, akár teljes szövegeket is megértsenek az eszközök. Ennek lényege, hogy ezzel egyre inkább egy laza „beszélgetésnek” érezzük majd a hangparancsok kiosztását.

Apró adatok kiszűrése – A komplex szövegekből az új rendszerek már az időpontokat, időintervallumokat, helyszínt, irányokat és egyéb, precíz parancsokat is ki tudnak olvasni.

Ugyan arra kell még várni, hogy magyar nyelven is minden ilyen szépen használható legyen, de akinek erős az angolja, az nyugodt szívvel használhat már hangfelismerő eszközöket, applikációkat.