Fibaro füstérzékelő

Füstérzékelő – Fibaro

Folytatjuk a Fibaro termékek bemutatását. Ha csak most kapcsolódott volna bele a cikkfolyamunkba, akkor ajánlom, hogy olvassa el a már eddig bemutatott termékeket is!

Wall PlugHome Center LiteHome Center 2Motion Sensor

A kiváló formatervezéssel megalkotott, ultrakompakt füstérzékelő egy olyan Fibaro eszköz, ami fotoelektromos- és hőmérsékletérzékelővel nyújt maximális védelmet a tűzesetek ellen. A Z-Wave technológiát használó modul, füst érzékelése esetén 100dBm hang és fényjelzéssel figyelmeztet, és természetesen bárhol is legyen a világban, az okoseszközére is küld figyelmeztetést. Ami külön érdekessége a füstérzékelőnek, hogy a tűzeset utáni vizsgálatok megkönnyítése érdekében minden korábban mért adatot tárol.

Számtalan olyan füstérzékelő létezik a piacon, amik funkciójukat tekintve hasonlóan kiemelkedő helyen vannak, mint a Fibaro füstérzékelő. A Fibaro tervezői csapata viszont rájött, hogy egy kifinomult, minimalista formatervezéssel a piacon kiváló helyzeti előnyre tehetnek szert.

Az eszköz sokkal több, mint egy füstérzékelő. Az Élő otthon részeként, Ön dönti el, hogy milyen folyamat lépjen életbe egy riasztás esetén. Ahogy az az alábbi videóban is jól látszik, a redőnyöket, fényeket, és akár a szellőzést is aktiválni tudja a riasztás. A szellőzés ilyenkor kritikus, és a villogó fények figyelemfelkeltőek, ami távollétünkben a szomszédokat is értesítheti. Minél hamarabb kezdik meg a tűzoltást, annál kisebb kár keletkezik otthonában.

Főbb jellemzői:

A legmodernebb technikával ellátott eszköz, a legkisebb füstöt is érzékeli

A hőmérsékletemelkedést is érzékeli

Elemes vagy DC áramellátás

Külön eszközként is csatlakoztatható a már meglévő riasztórendszerhez

Műszaki adatok:

Áramforrás: 12 – 24 VDC

Elem típusa: CR123A

Energia fogyasztás: 0,4W

Megfelel az EMC2004/108EC és az R&TTE 199/5/WE EU szabványoknak

Kimeneti kapcsok: 25 mA (ALARM NC, TAMPER NC)

Hőmérséklet érzékelési tartomány: -20 oC – 100 oC

Környezeti hőmérséklet: 0 oC – 40 oC

Hőmérséklet mérési pontosság: 0,5 oc (0-40 oC között)

Rádió Protokoll: Z-Wave

Frekvencia: 868,4 MHz

Átviteli hatótávolság: akár 50 m szabadtéren, akár 30 m beltérben (függ az épület szerkezetétől)

Méretek: 65 mm x 28 mm

Video:

Forrás: www.fibaro.com