Okos otthon

Felhők felett

Egyértelmű előnyökkel jár, ha bármelyik eszközünket az internethez csatlakoztatjuk! Legyen az okostelefon, tablet, nyomtató, számítógép, vagy akár az otthonautomatikai rendszerünk.

Életre tudunk kelteni mindent! Folyamatosan kapjuk a frissítéseket, távolról is rá tudunk nézni az eszközeinkre, vagy ha az otthonautomatizálásról beszélünk, akkor ennél sokkal többre is képesek vagyunk!

Képzelje el, hogy bármikor értesítést kaphatunk, ha valami történik az otthonunkban, amíg mi távol vagyunk. Gondoljon bele, hogy a légtisztítónk is le tud kérdezni fontos információkat az internetről, így értesíteni tud minket, hogy épp milyen a légszennyezettség, vagy aznap milyen pollenszennyezésre készüljünk. Hasznos? Biztosak vagyunk benne, hogy az allergiásoknak nem kell kifejtenünk, ha meglepetésszerűen elkezd az ember szeme könnyezni, és a tüsszögések között csak a papírzsebkendőkért nyúlkálunk.

Különböző eszközök felügyelet alatt tudják már tartani az energiafogyasztásunkat, és az internet segítségével már bárhonnan el is érjük az aktuális adatokat. Ez a lehetőség arra is tökéletes, hogy távolról tudjuk vezérelni az otthonunkat, így téve biztonságosabbá, vagy épp energiatakarékosabbá otthonunkat. Olvassa el korábbi cikkünket is a témában!

Kimeríthetetlen lehetőségeket rejt magában egy on-line eszköz. Ha a kamera is része az otthoni rendszerünknek, akkor bárhol is legyünk a világban, meg tudjuk nézni, hogy mi folyik otthon.

Az SD kártyára vagy merevlemezre történő rögzítés már a múlté. Ezekkel sajnos meg volt a lehetősége szinte bárkinek, hogy a kártyát, merevlemezt megsemmisítse, és ezek az adathordozók egy villámlás után is formattálódhatnak. Ha közvetlenül a felhőhöz van a rendszer kapcsolva, akkor korlátok nélkül folyhat a felvétel. Emellett még élő képen is tudjuk követni az otthoni eseményeket és az anyag bárhonnan elérhetővé válik számunkra. Így legyen bármilyen furfangos is valaki, a felhőbe még az ő keze sem ér el.

A felhő alapú megoldás több okból csábítóak a felhasználóknak! Olcsó, biztonságos, minden adat ott tárolódik, nem kell aggódni, hogy ne lenne elég tárhelyünk. Vitathatatlanul ez a jövő!

A gyorsan csökkenő felhő használati árak a nagy cégek versenyének köszönhető. Ha otthonát életre kelti, akkor legyen résen, és le ne maradjon a legmodernebb megoldásokról. Használja a felhőt, telepíttessen kamerát, irányítson mindent a távolból is, vagy csak szimplán spóroljon az áramon.