Ecoisme

Ecoisme – energia megtakarítás egyszerűen

A mai világunkban sokan vagyunk akik odafigyelünk, hogy energiafelhasználásunkat csökketnsük. Ez nem is mindig olyan egyszerű feladat. Különböző érzekelőket telepítünk az egyes fogyasztókhoz, ezeket valahogy összekötjük egy központi rendszerrel. Sokan azért nem vágnak bele, mert bonyolultnak tartják. Ezeken próbáltak meg változtatni a fejlesztők, és  sikerült is nekik.

Az Ecoisme egy olyan okos eszköz, amivel nyomon követheti az energiafogyasztást a lakásban, értesítést kap telefonjára, amikor valami bekapcsolva marad. Nem kell aggódnia, ha elfelejti kikapcsolni a vasalót, ha a gyerek égve hagyta a világítást az éjszaka közepén, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. Ecoisme segít vigyázni erre.

Az eszközt elektromos hálózatunkra kötve nyomon követhetjük a lakás teljes fogyasztását, vagy akár egyes berendezésekről kaphatunk információt. Ezeket az adatokat számítógépünkről, telefonunkról vagy tabletünkről is megnézhetjük. Az adatokat látványos, jól áttekinthető grafikonon, valós időben is megjeleníthetjük. Ajánlásokat is kapunk a rendszertől, mely fogyasztóknál érhetünk el megtakarítást. Mindehhez csak egy készüléket kell az elektromos hálózatba kötni. Egyedi technológiájának köszönhetően egyesíti a terhelés ellenőrzést és a spektrum analízist.  A fogyasztókat csoportokba is rendezhetjük, így például külön figyelhetjük a háztartási gépek, külön a világítás fogyasztási adatait.

Az Ecoisme az idei CES kiállítás innovációs díját is megkapta.