Dyson Pure Cool Link

Dyson Pure Cool Link

A Pure Cool Link beltéri légtisztítóval a Dyson is az applikációval vezérelhető eszközök irányába indult el. Míg a légtisztító berendezések népszerűek Ázsiában, ezeket kevésbé használják Európában, vagy az USA-ban.

A külső levegő minőségére tartós figyelmet fordítanak a hatóságok, de a beltéri levegő ötször szennyezettebb lehet, és egy sor egészségügyi problémát okozhat. Ezen szennyező anyagok származhatnak tisztítószerektől, penésztől, portól vagy állatoktól. Mivel lakásainkat a szigetelések miatt egyre jobban lezárjuk, a kinti friss levegő egyre nehezebben jut be. A beltéri szennyezés hatása kevéssé ismert. A kutatások inkább a környezetszennyezés irányában folynak, és kevés adat áll rendelkezésünkre a lakáson belüli légszennyezésről. De az a kevés kutatás eredménye azt mutatja, hogy a szennyezett levegőjű házak hozzájárulhatnak a korai halálozáshoz, légúti betegségekhez és egyéb problémákhoz vezethetnek rövidtávon.

Az új Pure Cool link a káros anyagok 99.95% kiszűri. A ventilátor ugyanúgy működik, mint a többi ventilátor – légáramlást hoz létre. De a fejlesztők ennél a típusnál egy különleges ovális formát alakítottak ki. Speciális 360 fokos Glass HEPA szűrő gondoskodik róla, hogy eltávolítsa az összes kisméretű, akár 0,1 mikron méretű szennyező anyagot is. Így a lakásban lévő allergén anyagok igen nagy százalékát képes eltávolítani.

Az új ventilátor Wi-Fi kapcsolaton képes csatlakozni az internethez, amely lehetővé teszi, hogy távolról ellenőrizzük, vagy irányítsuk eszközünket mobiltelefonunkról. Az applikációval nyomon követhetjük a szennyezés értékeit, beállíthatjuk automata működésre, időzíthetjük eszközünket. Választhatunk esti üzemmódot, amikor sokkal csendesebb működésre képes, így nem zavarja álmunkat.

 

Modern megjelenésű, igen hasznos eszköz. Reméljük, ezek a termékek egyre népszerűbbek lesznek, és minél több háztartásban vigyáznak majd a tulajdonosok egészségére.