Canary

Canary – A jövő biztonsági megoldása!

A Canary egy olyan otthoni “riasztó” eszköz, ami a fejlesztői szerint ki tudják majd váltani a körülményesen, és drágán telepíthető riasztókat.

A Canary egy olyan eszköz, ami az összes kábelnélküli otthoni eszközünket összefogja, rendszerezi, és irányítja. Természetesen legyen a világ bármely részén is, hiszen a mobiltelefonos applikációja megkönnyíti a távoli elérést, és a mindennapokat is.

Hogyan is működik?

Adam Sager, a Canary társalapítója szerint a Canarynak nincs szüksége PIR (passzív infravörös érzékelő) szenzorra, se másmilyen perifériás érzékelőre. Egy központi helyre letéve az eszközt, az egész lakást figyelemmel tartja. Ha több szintes a ház, akkor elképzelhető, hogy 2 Canary is kelleni fog, de a legnagyobb részben 1 eszköz tökéletesen elég.

Érdekesség:

A Canary az internet embereit kérte meg, hogy segítsenek összeszedni a gyártás indításához szükséges 100.000 USD-t. Az embereknek annyira megtetszett a fejlesztés, hogy közel 2 hónap alatt közel 2 millió USD-t szedtek össze. (Ha ez nem sikersztori, akkor nem tudom, hogy mi az… :))

Paraméterei:

– 15,2 cm magas, 7,6 cm széles
– iOS és Andorid telefonhoz is elérhető az applikáció és Wi-Fi kompatibilis
– 1080p HD éjjellátó kamerával, széles látószögű optikával, magas minőségű mikrofonnal és PIR érzékelővel van felszerelve
– Beépített hangszóróval, egy 90+ dB-és szirénával, RGB LED-ekkel és egy háromtengelyű gyorsulásmérővel is el van látva
– Méri a hőmérsékletet, páratartalmat és a levegő minőségét, és 1 év garanciája van