bttn – Egy gomb mindenek felett

bttn – Egy gomb mindenek felett


Bemutatkozik bttn. Azt állítja magáról ez a kis gomb, hogy ő legegyszerűbben kezelhető felhasználói felület. Vagy megnyomja valaki, vagy nem. Ilyen egyszerű!

De mit is tud bttn? Ez egy trükkös dolog, mivel igazából szinte mindent.

Bttn egy wireless kapcsoló, amit bárhova elhelyezhetünk.

Szinte minden megszokott online protokollhoz kapcsolódik – http & rss. De, ha nem ennyire „kockán” közelítjük meg a dolgot, akkor elég, ha csak annyit írok, szinte minden már meglévő online felületünkhöz csatlakoztatható. Twitter, facebook vagy akár e-mailt és SMS-t is tud küldeni.

Csak meg kell nyomni, és egy előre beállított folyamatot visz véghez. Ez szinte bármi lehet, úgyhogy érdemes, és vicces is vele a játék.

Mit szólna ahhoz, ha a gyerekek, ahogy hazaértek megnyomnák a bttn gombot, és Ön kapna egy sms-t. Így egyből megbizonyosodhat arról, hogy biztonságban hazaértek a suliból. Egy bizonyos idő utáni inaktivitást is be lehet rajta állítani, ami felügyeletet biztosít. Ha idősebb szülei bizonyos időnként nem nyomnak rá a bttn-ra, akkor jelez, hogy inaktivitást észlel. Ezeken felül természetesen az otthoni kütyüket is rá tudjuk kötni. Arra is fel lehet programozni – persze pofon egyszerűen –, hogy hazaindulás előtt még a munkahelyén megnyomja bttn-t, és az otthoni fűtés, világítás és akár a zene is bekapcsol. Mennyivel kellemesebb hazaérkezni egy meleg, élettel teli otthonba? Sokkal!