Big Ass Fans – Haiku Plafon Ventilátor

Big Ass Fans – Haiku Plafon Ventilátor

A gyártó, a vicces neve ellenére igen komolyan gondolja, hogy be fog törni az okos kütyük piacára. Nem fordítjuk le most, hogy mit is jelent pontosan magyarul a Big Ass Fans, de talán nem is kell. A lényeg, hogy egy olyan, a világon első okos plafonról csüngő ventilátort csináltak, ami nem csak, hogy szép, még egy rakás más ügyes trükkre is képes.

A beépített kis számítógépe kisszélesíti a lehetőségek tárházát. Érzi, amikor bejövünk a szobába, és automatikusan be is indul. Ha elhagyjuk a helyiséget, akkor meg persze leáll. Ez nem akkora nagy kunszt, de nézzük csak, hogy még mire képes.

Figyeli a szoba hőmérsékletét, páratartalmát és ezekhez igazítva állítja be a „propellerek” gyorsaságát. Megtanulja, hogy nekünk milyen erősség a megfelelő, és a beépített LED fényforrás egyenletes, és szép fényt biztosít. Ráadásul pont akkor kapcsolja fel a világítást, amikor az nekünk a legjobban kell.

A kialakítását, és anyagát tekintve igen magasra tették a fejlesztők a mércét. Csodaszép, és csodaerős.

Bármilyen okos kütyünk is van, a beállítás a szép applikációs felületen igazi gyerekjáték.

Kell-e ilyen itthonra? Azt nem tisztünk eldönteni, de a lehetőség adott. Igaz, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, de akinek ér ennyit egy kis extra kényeztetés, annak tökéletes befektetés.