Okos mérleg

Az okos mérleg fitten tart?

Számtalan olyan applikáció van már az okoseszközökre, amik követik az egészséges élet felé vezető utat, és még tanácsot is adnak. Nem azokra a „diéta” applikációkra gondolok, ahol a testsúlyunk és magasságunk alapján kidob egy kalóriamegvonáson alapuló étrendet. Fogyni ugyan fogunk, de ez csak ideiglenes lesz, ráadásul főleg izmot vesztünk, ami hatalmas luxus.

A Runtastic nevű cég egy olyan komplex megoldást dobott a piacra, ami minden alapvető információt összeköt, és úgy elemzi, rendszerezi őket, hogy az a legkifinomultabb, és leghatásosabb módon mutassa az utat egy egészségesebb és fittebb élet felé.

A testzsír, csont, izom százalékunkat, vízvisszatartásunkat is figyelembe veszi. Ráadásul a bluetooth kapcsolódásra is képes eszköz a napi kalóriabevitelünkre is figyel.

Az összesített adatokat állandóan szem előtt tarthatjuk, és nem utolsó sorban egy realisztikus célt is kitűzhetünk magunk elé ezzel. Az adatok a Runtastic honlapján is tárolásra kerülnek, ami minden elérhetővé teszi az adatokat számunkra.

Ha így halad azon okoseszközök fejlődése, amik a fittségünk maximalizálását hivatottak szolgálni, akkor hamarosan azon találjuk magunkat, hogy a hűtőnk, az összegyűjtött egészségügyi adatokból kiszámítva, meg fogja nekünk mondani, hogy mit együnk.

Ugyan nagyon hasznosak ezek az applikációk, eszközök, de még mindig nem fogja kiváltani a kemény munkát, és az izzadással töltött órákat, plusz a kiegyensúlyozott, egészséges étrendet, ami igazán fitté és egészségessé tud minket tenni.

Forrás: https://www.runtastic.com/libra