AXIS Gear

AXIS Gear – függöny automatizálás okosan

Biztos sokan elgondolkodtak már azon, hogy a lakásukban a függönyt vagy a sötétítőt milyen jó lenne automatizálni. Az eddigi megoldások elég költségigényesek voltak, valamint a hagyományos kapcsolókkal vezérelhettük. Most bemutattak egy olyan megoldást, amit utólag is beépíthetünk otthonunkba, méghozzá költséghatékonyan.

Az AXIS Gear egy kicsi, intelligens eszköz, amivel függönyt, sötétítőt, reluxát automatizálhatunk. Ráadásul a hagyományos zsinóros, és gyöngyös láncú rendszerekkel is működik. Az AXIS Gear-t úgy tervezték, hogy a megjelenésével bármilyen otthoni környezetbe beleillik. Telepítése egyszerű, és nincs szükség szakember segítségére sem. A készülékházon érintő szenzorok kaptak helyet, amikkel vezérelhetjük, de okos telefon alkalmazáson keresztül automatizálhatjuk a folyamatokat. Az alkalmazással lehetőségünk van csoportokat kialakítani, így akár egyszerre több ablakot is vezérelhetünk.

A Gear problémamentesen integrálható a vezető automatizálási rendszerekbe, bluetooth, Z-Wave, vagy ZigBee kapcsolaton keresztül. Így meglévő okos otthon rendszerünk új funkcióval bővülhet.

A Gear-hez egy kisméretű napelemet is kapunk, amivel működtethetjük, amikor kevés a fény, AA elemek biztosítják a biztos működést.

Ez év októberében kezdik meg a forgalmazását, előre láthatólag 145$ áron.