éjszakai fény

Amiről senki nem beszél: éjszakai fény

Pont 1 hete kaptuk meg a FIBARO központtól a legújabb bolt nyitásáról készült fotókat. A San Francisco-ban megnyitott bolt, tökéletesen prezentálja a FIBARO piaci térhódítást, és ezzel együtt az okos otthonban lévő potenciált, lehetőséget.

Írtunk már itt a blog oldalunkon arról, hogy folyik kérdőíves kampányunk, amely egészen a június első napjáig lesz elérhető, addig várjuk a válaszokat, véleményeket. Látva az eddig beérkezett válaszokat, örömteli számunkra, hogy Magyarországon is egyre népszerűbb a FIBARO, és a válaszadók, akik még nem kerültek közelebbi kapcsolatba a márkával, szívesen jönnének el egy okos otthon bemutatóra, okos otthon rendszer prezentációra.

Ami mindenképpen előnye a FIBARO-nak, a piacon szereplő egyéb okos otthon termékekhez, rendszerekhez képest, hogy olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek valódi és kézzelfogható előnyt jelentenek a felhasználók számára.  Azon túl, hogy a rendszer a vezeték nélküli megoldások közé tartozik, számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek tökéletesen illeszkednek a felhasználói igényekhez, szokásokhoz.

Az éjszakai fény, talán az egyik legpraktikusabb funkciója a FIBARO okos otthon rendszernek, tudva azt, hogy nagyon nehéz kiválasztani a terjedelmes listáról a leginkább felhasználóbarát alkalmazást. Egy átlagos nap végén fáradtan álomra hajtva fejünket, semmire sem vágyunk jobban, mint legalább 8 óra nettó alvásra.

Sajnos azonban az éjszaka tartogat számos meglepetést számunkra, amihez legalább egyhez muszáj kikelni az ágyból és elbotorkálni a konyháig, mosdóig. Na, ekkor kezdődnek a problémák, hiszen a vak sötétben, senkinek sem könnyű megtalálni a helyes közlekedési útvonalat, nem beszélve arról, hogy a felkapcsolt lámpa fényerőssége, vakítóan fájdalmas lehet.

Erre kínál megoldást a FIBARO okos otthon rendszer, amely a beépített mozgásérzékelőjének köszönhetően, az előre beállított fényerővel – a felhasználó előre beprogramozza a kezelő felületen -, kapcsolja fel a világítást a kívánt helyiségben a központi vezérlő egység által.

Tehát, amikor a közeledünk a mosdó felé, az érzékelő látja a mozgásunkat és csökkentett fényerővel a lámpák felkapcsolódnak, majd távozáskor automatikusan lekapcsolódnak. Az éjszaki fény funkciónak köszönhetően a felhasználó könnyedén és ’retinasérülés’ nélkül  tudja dolgát végezni lakásában, a FIBARO okos otthon rendszer sokszínűségét kihasználva.