Altro - egy újabb okos zár

Altro – egy újabb okos zár

 

Már többször írtunk okos zárakról, de egyre több gyártó jelenik meg ilyen megoldással. Mai bejegyzésünkben az Altro Smart Lock-ot nézzük meg közelebbről.

Ez az okos zár egy Bluetotth és Wi-Fi kapcsolatra képes intelligens zár. Ránézésre hasonlít a hagyományos, utólag az ajtó belső oldalára szerelhető kézi biztonsági zárra, ezáltal egy plusz mechanikai védelmet kapunk. Az Altro nyitását zárását mobiltelefonunkról irányíthatjuk. A szoftver egyaránt elérhető Android és iOS rendszeren. A Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően ajtónkat akár távolról is nyithatjuk. Speciális szolgáltatása a szoftvernek az úgynevezett „vendégkártya” funkció. Ezzel, egy általunk meghatározott időre tudunk ajtónyitási jogosultságot adni bárkinek. Így pl.: ha a barátunk előbb ér hozzánk, mint ahogy mi hazaérnénk, nem kell kint várnia, bemehet a lakásunkba.

Az Altro elemről működik. A gyártó szerint a két elemmel 10 hónapig használható. Amennyiben az elemek merülnének, az applikáció figyelmeztet minket. A zár többféle színben kapható, így könnyen megtalálhatjuk a lakásunkhoz legjobban illő változatot.

Ha meg is tetszett ez az okos zár, még ne rohanjanak a boltokba. Jelen pillanatban csak a gyártó weboldalán lehet előrendeléseket leadni.