Univerzális Bináris Érzékelő - Fibaro

Ajtó/Ablak Érzékelő – Fibaro

Az Élő otthon rendszerek építőelemeinek nagy részét a korábbi cikkeinkben bemutattuk. Ha ezeket nem olvasta volna még, akkor tegye meg most!

 Wall PlugHome Center LiteHome Center 2Motion SensorFüstérzékelőVízérzékelőUniverzális Bináris Érzékelő

Ha korábbi cikkeinket olvasta a cikkfolyamban, akkor már tudja, hogy mennyire sokoldalú megoldást kínál az Élő otthon rendszer. Az Ajtó/Ablak érzékelő egy olyan minimalista designnal megálmodott, Z-Wave technológiát használó eszköz, ami könnyen felszerelhető, 7 különböző színben elérhető.

A nyitásérzékelővel figyelemmel kíséri az ajtók, ablakok, kapuk helyzetét. Szabvány DS18B20 típusú hőmérsékletérzékelő csatlakoztatható az eszközhöz, és digitális bemenetként is használható.

A reed relével felszerelve több információt képes érzékelni, és a Home Center felé továbbítani. Az ablakok állapotától függően, a kinti, és a helyiségben mért hőmérséklet alapján akár a fűtést is tudja a rendszer szabályozni, módosítani. Változatos, előre programozott sémákat is tud követni.

Érkezéskor vagy távozáskor egy előre meghatározott eszközt tud ki- vagy bekapcsolni. Hagyományos kapcsolóhoz rendelve, a kapcsolóval tudunk előre beállított sémákat elindítani. Egy RFID modulhoz kapcsolva, automatikusan is működtethető.

Műszaki adatok:

Áramforrás: ER14250 típusú elem

Bemenet: 1 bemenet

Környezeti hőmérséklet: 0 oC – 40 oC

Hőmérséklet érzékelők száma: 1

Rádió Protokoll: Z-Wave

Frekvencia: 868,4 MHz

Átviteli hatótávolság: akár 50 m szabadtéren, akár 30 m beltérben (függ az épület szerkezetétől)

Méretek: 76 mm x 17 mm x 19 mm

Video:

Forrás: www.fibaro.com